Köpa ricinolja

Du kan köpa ricinolja på ett apotek, i en hälsokost butik eller online. Flaskorna kan se olika ut: Bruna eller genomskinliga men innehållet är detsamma förutom att vissa endast är till för utvärtes bruk.


köpa ricinolja

Köp på ett apotek

De flesta apotek säljer ricinolja.  Där kallas den för Ricinolja APL och är ett laxeringsmedel i en brun glasflaska med vitt lock. En flaska kostar ungefär 63 kronor för 60 milliliter (beroende på vilket apotek du vänder dig till). Fråga personalen på ditt apotek så hjälper de dig att hitta rätt.

Köp i en hälsokostbutik

Ricinolja som säljs i hälsokostbutikerna är oftast endast till för utvärtes bruk, och ska därmed inte användas som laxeringsmedel. Oljan är därmed något billigare: Ungefär 50 kronor för 100 milliliter beroende på vilken hälsokostbutik du vänder dig till.

Köp online

Att köpa ricinolja på nätet är oftast det billigaste alternativet. Där kan du hitta stora 500 milliliters burkar för 99 kronor styck, eller två stycken 500 millilitersburkar för 170 kronor tillsammans. Är du en flitig användare av oljan är alltså detta det bästa ur prissynpunkt.