Ricinolja i ansiktet

Enligt de senaste trenderna ska ricinolja göra underverk för huden, vilken hudtyp du än har.


Därför är ricinolja bra för ansiktet

Ricinolja i ansiktetRicinolja är en vegetabilisk olja och täpper därför inte till porerna. Dessutom kommer den direkt från växtriket och innehåller alltså inte några kemikalier. I motsats till mineraloljor så är de vegetabiliska oljorna rika på näring och vitaminer. De tas lätt upp av huden och stimulerar hudens uppbyggnad.

Ricinolja vårdar huden utan att torka ut den och är bra för alla hudtyper, allt från torr hy till fet hy.

Oljan sägs skydda huden mot inflammationer och verka bakteriedödande. Har du problem med akne sägs oljan kunna motverka detta.

Så gör du din egen ansiktsbehandling med ricinolja

The Oil Cleansing Method, OCM, är en djuprengörande ansiktsbehandling som du kan göra själv. Allt du behöver är ricinolja, solrosolja (eller olivolja), varmt vatten och en handduk. Beroende på vad du har för hudtyp så kan du göra blandningen något annorlunda:

Normal hy: Blanda 1/4 ricinolja med 3/4 av solrosolja, mandelolja eller olivolja

Fet hy: Blanda 1/3 ricinolja och 2/3 av mandelolja, solrosolja eller olivolja

Torr hy: Blanda en liten del av ricinolja med olivolja som är bra för torr hy

När du blandar dessa kan du blanda direkt i handen eller i en flaska. Smörj sedan oljan in i ansiktet och massera i flera minuter.

På detta sätt drar ricinoljan ut smuts från huden och den andra oljan gör att huden inte blir för torr. När du masserat klart så dränker du en ren handduk i varmvatten och lägg över ansiktet. Detta öppnar porerna och tar bort oljan. Upprepa till oljan är borta.

Tänk på att

  • Tvätta noggrant dina händer innan du applicerar oljan i ansiktet. Detta så att du inte ska råka gnugga in bakterier i huden.
  • Använda ricinolja regelbundet, ungefär två gånger i veckan, för bäst effekt
  • Har du problem med hårväxt i ansiktet så kan ricinolja stimulera hårväxt ytterligare